kalabaliikkia

kalabaliikkia

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

16. päivä

Kuvahaasteen 16. päivä - Outdoor Christmas Lights

jos voi tehdä asiat vähän haastavammin, niin aina kannattaa
Olen jo jonkun aikaa halunnut testata miltä näyttää valaistu kuusi metsässä. Ostin sitä ajatellen leditkin, jotka vois sitten testin jälkeen asentaa pihaan ilahduttamaan muitakin kuin metsän eläimiä. Olin toivonut että olisi puissa luntakin, mutta sellaista ei nyt ole näköpiirissä ja ymmärrän että valojen laittaminen puuhun varistamatta lunta ei taida olla mahdollista ;)

Päivän teema valokuvahaasteessa oli ulkovalot, olisin voinut mennä siitä, mistä aita on matalin ja ottaa tästä lapsuudenkodistani kuvan ihan kameralla, nyt on kuva puhelimella räpsäistynä tuossa.

Mutta koin hetkeni koittaneen, otin kameran ja kahdet eri ledit ja lähdin kahlaamaan metsään. Olin päättänyt, mihin metsään haluaisin ja se ei tietysti ollut se lähimpänä oleva kohta. Välillä lunta oli polviin asti, mutta pakkashöttölumessa on kevyt kahlata vielä kevättalveen verrattuna. En halunnut kuvaan jalanjälkiä, joten se hieman hankaloitti valojen laittoa.


kaikki samassa kasassa
 Lähdin vähän liian aikaisin ja täällä pohjoisessakin oli turhan valoisaa vielä. Pitää ottaa uusi reissu vielä. Saa sitten nähdä kummista kuvista tuli paremmat. Tänään tehtiin jouluksi leipää. Halusin pitää yllä nk. Turkkijoulujeni perinteitä ja tehdä jugurttipohjaisen limpun. Tuunasin täällä olevaa reseptiä niin, että tuplasin hiivan määrän ja jostain syystä taikina oli kovaa ja laitoin vähän lisää vettä.Vieläkin voisi ehkä olla enemmän hiivaa, jotta jaksaisi nousta korkeammaksi. Testailut jatkuu. Maku kyllä oli hyvä!Saaristolaislimppujen tekoa testattiin ensimmäisen kerran tällä ohjeella Raportoin myöhemmin, miten kävi. Niiden pitää olla nyt folioon käärittynä hetki ennen testaamista.


3 kommenttia:

 1. Ihana. Olisit jättänyt valot metsään. Mikä yllätys ja ihme se olisi ollutkaan metsän väelle ja satunnaisille ohi kulkijoille:D. Kamera vaan kuvaamaan, että millaisia reaktioita valaistu puu keskellä pimeää olisi saanutkaan aikaan. Mielikuvitukseni lähti nyt ihan laukkaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä niin korvessa, että ihmisiä ei olisi varmaan paikalle tullut, luulen. Eläimiä ehkä. Nyt on kyllä harkinnassa laittaa tuohon ison tien varteen meidän kohdalle yksi valaistu kuusi ihan vaan huvin vuoksi, katsotaan tuleeko järkiratkaisu vai voittaako lapsenmieli :)

   Poista
 2. Voittakoon lapsenmieli:D. Milloin tulet meille???

  VastaaPoista