kalabaliikkia

kalabaliikkia

lauantai 9. joulukuuta 2017

8. päivä


Kuvahaasteen 8. päivä Ornaments


tämän parempaan en nyt pystynyt

Joko sinä olet alkanut koristelemaan kotiasi jouluksi? Minä aloitin <3 Meillä on ollut aina tapana lapsuudenkodissa laittaa ekat koristeet ja valot vasta ekana adventtina. Tätä noudatan myös omassa kodissa, tosin jotain ei-jouluvaloiksi luokittelemiani valoja olen laittanut jo aiemmin. Jouluvalot on pimeään vuodenaikaan kyllä lähes pakolliset. Niin ei se aamusta iltaan ja illasta aamuun jatkuva pimeys ja valoisimmillaankin hämäryys ole niin musertavat.
Viime yönä tuprutti lunta ja tuuli rämisteli ikkunoita ja seiniä niin, että meinasin jo siirtyä rauhallisempaan ja hiljasempaan alakertaan nukkumaan. Ei siinä vielä kaikki, näitä seutuja tärisytti Suomelle harvinainen 3.0 richterin maanjäristys. Tuntui ihan maanjäristykseltä, mutta ajattelin ettei Suomessa sellaista voisi olla, vaikka tiesinkin niitä joskus olevan. Ikkunat helisi ja lattia tärisi. Yllättävän paljon tärisytti siihen nähden kuinka pieni se oli.

Aamulla maa oli ihan valkoinen ja lunta satoi lisää. Testasin eilen kokoamaamme halkokärryä ja kahlasin hakemaan uunipuita. Yksi niistä pihatöistä, joita en muistannut kaivanneeni. Oikeastaan nyt kaikki pihatyöt on mun lemppareita, ulkona on vaan niin kiva olla. Tein lumitöitä, hain puita jne. Onneksi naapuri tuli traktorinsa kanssa raivaamaan reitin, että pääsi autolla kauppaan.

Lumisade loppui ja lähdin illalla kauan kaipaamaani joulukonserttiin ja ensimmäistä kertaa näin livenä Maksetut viulut ja tykkäsin todella paljon heidän iloisista ja reippaista sovituksista tutuista lauluista ja myös uusista biiseistä. Yksi iloista, joita voi kokea kun on Suomessa joulun alla ovat joulukonsertit.
Mitäs joulumusiikkia te kuuntelette jos kuuntelette? Minä valvoin tänäkin vuonna Istanbulissa aloittamani perinteen mukaan kahteentoista marraskuun viimeisenä päivänä, jotta sain kuunnella tämän vuoden version Hoosiannasta. Tuure Kilpeläinen kuuluu muutenkin suosikkeihin, niin kyllähän tämä ilahdutti. Kuunnella voi tästä. Hoosianna on ihanan perinteinen virsi, johon monella liittynee muistoja lapsuudesta asti, mutta kyllä tämä iloinen karnevaalitunnelmakin sopii hyvin lähestyvään jouluun - ilon juhlaan.

Minulla laulettavat ja kuunneltavat lempijoululaulut ovat aika erilaiset. Itse tykkään laulaa vanhoja kauniita perinteisiä joululauluja ja ne myös arvioisin kauneimmiksi joululauluiksi, jos pitäisi määritellä. On kyllä joitain uudempiakin, jotka ovat pikkuhiljaa kivunneet korkeammalle listallani. Kymmenen kärki suomenkielisistä voisi tänä iltana näyttää vaikkapa tältä - eivät ole muuten järjestyksessä kuin että Jouluyö juhlayö ja Oi jouluyö ovat kyllä todella todella kauniita!

Jouluyö juhlayö
Oi Jouluyö
Enkeli taivaan
En etsi valtaa loistoa
Maa on niin kaunis
Ilouutinen
Tulkoon joulu
Sylvian joululaulu
jaaa....mikähän vielä....
vaikkapa Heinillä härkien kaukalon
ja ruotsinkielisistä Himlen i min famn
ja uusista englanninkielisistä Mary Did You Know ja vielä valtavan hyvä versio
(Tonttukin on hyvä)

Mutta noita edellämainittuja tulee harvemmin kuunneltua. Spotifysta tulee valikoitua enemmän ulkomaalaisia ja reippaampia lauluja.
Tässä joulukuun alussa pitää kaivaa aina esille Ronan Keatingin joululevy. Muuten en ko. herraa kuuntele, mutta jonain vuonna tuo levy löytyi ja erityisesti Caledoniasta on tullut ihan suosikkini. Caledonia on latinankielinen nimi Skotlannille ja siinä haikaillaan Skotlantiin - olkoot niin, ihana se on ja kuuluu joulunaloitukseni alkuun :)

Tähän aiheeseen palaan varmasti vielä tällekin joulua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti