kalabaliikkia

kalabaliikkia

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

5. päivä

Kuvahaasteen 5. päivä Today`s Temperature - Lämpötila tänään


tästä se nyt ei sit kuitenkaan näy, mutta -kuuden asteen paikkeilla
Tänään olen kiitollinen aurinkoisesta säästä, pikkupakkasesta, lähestyvästä Suomineidon synttärijuhlista ja siitäkin että olen saanut syntyä juuri tähän perheeseen ja sukuun. Tänään viettelin perinteisesti synttäreitäni tässä juuri ennen Suomea. Ihan hyvä paikka juhlia, vaikka pienenä olisinkin toivonut että minullekin liputettaisiin ;)

Valokuvahaasteen vuoksi piti ulkoiluttaa kameraa, niin innostuin myös kuvaamaan ihanaa synttärilahjaani. Äidiltä saatu kaunis laukku on jo päässyt tosi toimiin, kun edellisestä oli aika totisesti jättänyt. Mielellään en heitä mitään pois, mutta silloin kyllä täytyy kun laukkuparasta sai etsiä ehjää paikkaa ;) Tämä huivi on todella kauniin värinen ja mielestäni ansaitsi tulla kuvatuksi hangella. Joskus lahja todella osuu kohdilleen ja tässä taas sellainen, kiitos vaan! 
Suomessa asuessani joulunaluspuuhiin kuului aina havukranssit, havupallot jne. Nyt syntyi äidin oveen tällainen kuusista ja puolukoista. Äidin kätköistä löytyi myös kello laitettavaksi kranssiin. Nyt se kilahtelee kotoisasti, kun ovea avaa ja sulkee. Tällaisesta valmistautumiseesta jouluun kyllä tykkään.Samoin tykkään muistaa rakkaita, tässä yksi paketti lähdössä matkaan. Ihan itsenäisyyspäiväksi eivät sukat ja lapaset ennätä, mutta voihan niitä vielä käyttää silti. Tykkään siitä, kun voi ajatuksen kanssa miettiä, mikä voisi ilahduttaa lahjan saajaa. Nyt on erityisen hauska laittaa pakettia ulkosuomalaisille ystäville, kun voi täältä itse olla antamassa heille jotain sellaista suomalaista, jota itse siellä aina kaipasi. Postista olen kirjoittanut monesti Turkin kontekstista, omat haasteensa sitä on täälläkin. Niiden postittaminen meni ilman kommervenkkeja, mutta minulle saapuneen paketin hakeminen oli haaste, sillä piti osata kirjoittaa oma allekirjoitus jollain oudolla kynällä outoon elektroniseen tauluun - tsemppiä vaan ulkosuomalaiset ystäväni, jos ja kun tähän Suomessa joudutte ;)

Alkaneen adventin kunniaksi on kodin valokoristelu aloitettu ulkoa tänään ensimmäisillä valoilla. Ymmärrän kyllä, miksi ne on Suomessa niin suosittuja, eihän tätä pimeyttä muuten kestä. Jouluvalot ulkona ja sisällä ovat minulle se asia, jotka tekevät joulukuusta siedettävämmän kuin marraskuusta, vaikka on vain pimeämpää ja pimeämpää - niin ja sininen hetki.2 kommenttia: