kalabaliikkia

kalabaliikkia

lauantai 16. joulukuuta 2017

15. päivä - sisältää valitusta joululauluista

Kuvahaasteen päivä 15. -Favourite Holiday Song

Jouluyö juhlayö on kyllä ihan suosikki!

Muistan, kun teininä saatiin lähteä ensimmäisiä kertoja siskoni kanssa kahdestaan Ouluun jouluostoksille tai kun mentiin perheenä ja sai lähteä omille teilleen toimittamaan tontun askareita :) Sittemmin olen asunut Oulua paljon isommassakin kaupungissa, mutta päätin kuitenkin lähteä junalla matkaan. Olin sopinut sinne ystäväni - vieläpä lajitoverini eli toisen ulkosuomalaisen - kanssa treffit. Toinen tapaaminen siirtyi vielä myöhempään ajankohtaan. Onpahan jotain mitä oottaa.

Rautatieasemalle ajaessani päätin, että nyt teen kyllä valituspostauksen joululauluista. Vaihdoin kahdesti kanavaa, kun en kestänyt sieltä tullutta "haikeutta haikeuden vuoksi" joululaulua. Tiedän, että aihe on herkkä ja osaan jo aavistaa että voin tulla moittineeksi jonkun rakkaimmat joululaulut ja lempijoululaulugenren. Eiköhän mielipiteen saa silläkin uhalla sanoa ja tässä se tulee: "Minä en pidä yltiösurullisista joululauluista, en ollenkaan. Vaihdan kanavaa niitä kuullessani!". Näihin luokitellaan kaikki laulut, jossa on kuollut a)veli b)äiti c)isä d)jokumuumikä, laulut joissa korostuneesti ollaan hautausmaalla (maininta sallitaan). Nämä nyt ainakin, osittain myös muut sellaiset, joissa kaivataan kaikkea mahdollista ja ollaan vaan haikeita, perustunnelmointi on ok. Minä olen sitä mieltä että jokainen läheisensä vasta menettänyt muistaa heidät kyllä ja miettii ihan muutenkin "koska joulun hän saa, koska voi naurahtaa kera muiden taas kuin ennenkin." Ehkä on ihan hyvä, että laulutkin muistuttaa siitä että rakkaisiinsa kannattaa olla yhteydessä usein, ettei sitten tarvitse myöhemmin katua joulutähti kädessä haudalla, mutta silti en tahtoisi sitä kuulla radiosta. Minulle ne menee armotta luokkaan "turhaa itketystä" ja en vaan kestä.  Kun tiedän, etten isää voi jouluksi kotiin saada, en kestä sitä laulussakaan toivoa. Voi tietysti olla, että ongelma on minussa ja joku toinen saa näistä suurta lohtua, mutta tulinpa nyt avautumaan tästä tänne.

Mistä sitten tykkään? Iloisista joululauluista kuten Ilouutinen ja monenlaiset reki-, lumiukko- tyyliset laulut menee oikein hyvin. Tietty määrä haikeuttakin on ihan kaunista, kuten Taas kaikki kauniit muistot jne. tai Lauri Tähkän Joulu tuo taas luoksein rakkaat, vaikka niin ei toki oikeasti olekaan kaikkien kohdalla.  Yleisesti joulu on kuitenkin mielestäni iloinen juhla ja vieläpä iloinen kristillinen juhla, olkoot laulutkin sellaisia. UGH. Olen puhunut.

Niinpä siis päivä Oulussa oli hauska. Yksi kohteeni oli Kofeiinikomppania niminen kahvi-, tee-, suklaa jne. kauppa rannan yhdessä aitassa. Sieltä löytyi kahvia jos jonkunlaiseen makuun. Kahvia oli niin Etiopiasta, Keniasta, Papua Uudelta Guinealta kuin Burundistakin. Vuoden 2017 paahtimoksi valitun lappeenrantalaisen Lehmus roasteryn kahveja löytyi myös. Koko kauppa oli ihana, palvelu mukavaa, ystävällistä ja asiantuntevaa ja löytyi myös suklaata, teetä, yrttejä jne.

Toinen päivän täysin ilmainen mainostus, josta en itse hyödy muuta kuin hyvän mielen oli ravintola Friends and brgrs, josta olin kuullut etukäteen paljon hyvää ja hyvä se olikin. Testaamaan vaan kaikki, joilla on kulkua Helsingissä, Tampereella, Jeppiksessä (=Pietarsaari), Oulussa, Kööpenhaminassa tai Hampurissa. Oulussa se löytyy kauppakeskus Valkian ravintolamaailmasta, jolla on ihana murteellinen nimi, Kööki :)jouluburgeri
Tämän enempää nyt ei voi tehdä reissusta paljastuksia, että säilyy jännitystä aattoon :)2 kommenttia:

  1. Minä taas en kestä yli-iloisia renkutuksia. Enkä myöskään joululauluja, joiden sisältö on joulutunnelma. Eli väkisin puserretaan tunnelmaa ajatuksella, että joulun sisältö olisi se, että on tunnelmallista. Mutta muuten sanon vaan, että voihan Oulu. Olispas kiva päästä sinne joskus ajan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei niitäkään kyllä meinaa kestää... Ymmärrän myös tuon tunnelma-laulupointin. Oulu on kyllä aika kiva, nuo rannan aitat on kuvauksellisia näin talvella myös.

      Poista