kalabaliikkia

kalabaliikkia

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

12. päivä
Kuvahaasteen 12. päivä - A Beautiful Sight


Sleigh bells ring, are you listening
In the lane, snow is glistening
A beautiful sight, we're happy tonight
Walking in the winter wonderland

Tänään olen vienyt ne eilen kirjoitetut kortit postiin ja valmistautunut seuraavaan iloiseen hetkeen, kun serkkuni tulee huomenna miehineen kylään meille. Päätin tehdä turkkilaistyylisen lounaan.Hauska itsestäkin tehdä sellaista pitkästä aikaa, vaikka kovin suureellisiin ja pitkäkestoisiin prosesseihin en nyt ajatellutkaan ryhtyä. Pääasia on nähdä, ei ollakaan minun lähdön jälkeen nähty kertaakaan.

Tänään satoi kunnolla lunta ja pääsin taas harjoittelemaan sellaisen seesteisen täydellistä joulukorttikuvaa. Vielä ei päästy täydellisyyteen, mutta aikani kun lumisateessa seisoin, suurentelin ja pienentelin aukkoa ja säädin suljinaikaa pääsin jo siihen että aitta näytti punaiselta ja lumi ei ollut pelkkää viivaa. Harjoittelut jatkuu.Yksi hartioita ja hermojakin kiusaavista, mutta ihanan lopputuloksen antavista joulunalustöistä on tehty, verhot kolmeen huoneeseen vaihdettu. Olen jostain lukenut ja kuullutkin, että jouluverhojen vaihtaminen on "so last season - niin nähty", mutta minäpä kyllä edelleen vaihdan. Kukin vaihtakoon tai olkoot vaihtamatta, minulle on lapsuudesta iskostunut tapa että jouluksi vaihdetaan verhot ja siitä se kunnon jouluun koristautuminen sitten alkaa! Jotkut vaihtavat sohvatyynyt, viltit, matot tms. minä vaihdan verhot ja kyllä myös sohvatyynyt. Turkissa minulla ei vielä ollut jouluverhoja, joten oli tyytyminen joulupöytäliinaan ja niihin sohvatyynyihin, mutta nyt verhot ovat poltelleet mielessä jo hetken. Huomenna tiedossa ne harvinaiset vieraat ja illan kauneimmat joululaulut nuorisoseuralla tässä kylällä. 

6 kommenttia:

 1. Meidänkin kotona vaihdettiin aina verhot juhlapyhiksi. Äidillä oli jouluverhot ja pääsiäisverhot. Turkissa kun verhot oli aika kallis projekti teetättää, olen selvinnyt kyllä niillä samoilla ympäri vuoden. Joskus vain keittiöön vaihdellut. Mutta hyödyllistä se olisi, kun tulisi verhot samalla pestyä hieman useammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisverhot, wau! Sellaisista en ole tainnut kuullakaan. Hyvinpä samoilla selviää, mutta nyt kun voi niin on ihana myös vaihdella.

   Poista
 2. Täällä vaihdetaan vaan aatoksi rapeat lakanat sänkyyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Hyvä idea! Joululakanat vai ihan vaan puhtoiset lakanat?

   Poista
 3. Ihana pikku mökki:) Ja oikein kivoja hetkiä serkun kanssa, mitä valmistit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on meidän suvun vanha vilja-aitta. Oli oikein kivaa! Selailtiin vanhat kuvat ja sain esimerkiksi isästäni kuvia, joita en ollut nähnyt. Laitoin turkkilaisia lihapullia - köfteä, riisiä ja salaattia, jälkkäriksi suomalaisesti kahvit ja vadelmakääretorttua. Kätevää ja helposti gluteenitonta.

   Poista