kalabaliikkia

kalabaliikkia

torstai 14. joulukuuta 2017

13. päiväKuvahaasteen 13. päivä - Family


Tänään serkku miehineen tuli pitkästä pitkästä aikaa käymään. Voi, kun oli hauska nähdä. Turkkilaissävytteistä ruokaa tein, mutta jäipä kuvaamatta. Lihapullia turkkilaisilla mausteilla, chilihiutaleilla, kuminalla (joka ei ole kuten suomalaista kuminaa, mutta en tiedä miten kimyon-sanan muuten kääntäisi) ja pippurilla ja tietenkin 100% naudan jauhelihasta, kun lammasta täältä ei saa. Riisin keitin turkkilaisen ystäväni ohjeella niin, että liotin sitä noin 20-30 min kuumassa vedessä ennen keittämistä ja keittämisen aloitin kuullottamalla riisiä voin ja öljyn seoksessa ja sitten keittämällä. Salaatin kanssa oli tarjolla Turkista tuotua Nar ekşili sos-kastiketta eli granaattiomenasiirappia. Jälkkäriksi nyt sitten päätyi aika suomalainen kääretorttu vadelma-rahka-kermavaahtotäytteellä :)

Ruuan ja kahvien jälkeen otettiin esiin vanhoja ja vielä vanhempia kuvia. Sain nähdä lapsuudestani ja isästäni kuvia, joita en ole ennen nähnyt ja itse sain näyttää ja antaakin serkkuni isän lapsuudesta kuvia, joita löytyi täältä meiltä. Vanhoissa kuvissa on sitä jotain. Kuviin laittauduttiin, tukat kammattiin ja tytöille laitettiin siistit letit, päällä usein sitä parasta. Ilmeet on vakavia ja selät on suoria. Löytyi kuvia pienen ja isomman arkun ääreltä, häistä, suvun muista kokoontumisista ja kouluista. Miehillä oli asepukuja päällä ja naisilla se kaunein kukkamekko ikinä. Vauvat olivat suloisia ja isompia lapsia jännitti selvästi. Harmittavan paljon oli kuvia, joissa ei ollut mitään tunnistetietoja. Näin laajassa suvussa vaihtoehtoja on paljon, eivätkä vaihtoehdot toki rajoitu sukuun, vaan kuvia on myös sukulaisten sukulaisista, naapureista ja muista kyläläisistä. Tuntui kuin oltaisiin nähty ihan vaan hetki aiemmin, juttu luisti ja naurullekin löytyi aiheita :)

Säätiedotteen puolesta voin sanoa, että lumisade jatkui ja valokuvist tuli lähes luonnollisen mustavalkoisia.
3 kommenttia:

 1. Mun kommentti katosi bittiavaruuteen. Mulla on projektina odottamassa vanhoja valokuvia joista suunnittelen jotain kollaasia, en tiedä pitäisikö kuvia jotenkin käsitella että ne kestäisivät aikaa? Kimyon on muuten jeera.

  VastaaPoista
 2. Mun kommentti katosi bittiavaruuteen. Mulla on projektina odottamassa vanhoja valokuvia joista suunnittelen jotain kollaasia, en tiedä pitäisikö kuvia jotenkin käsitella että ne kestäisivät aikaa? Kimyon on muuten jeera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta! Mitä niistä suunnittelit tekeväsi? Mä olen haaveilut sellaisen skannerin ostamisesta, jolla voisi skannata sekä negatiiveja, dioja että kuvia ja sitten voisi niistä kopioista tehdä jotain kollaaseja tms. ja toki myös jakaa sukulaisille ja samalla säästää arvokkaat alkuperäiset.

   Poista