kalabaliikkia

kalabaliikkia

perjantai 30. kesäkuuta 2017

10+1 kysymystä ulkosuomalaisille


Kiitos haasteesta ja kysymyksistä Lempipaikkojani blogin Jonna Ulkosuomalaisen elämä on ihan tavallista elämää, välillä unohtaa elävänsä jotenkin kummallisesti tai olevansa joku ulkosuomalainen - titteliä kantava. Joskus taas miettii, ettei siinä virastoissa juoksemisessa ja kulttuurien sekamelskassa ole mitään normaalia... Sitä se on - elää ulkosuomalaisena. 

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Lämpö ja valo. Tosin ensin mainittua on joskus vähän liiankin paljon ja joskus toki myös liian vähän. Tuoreet, hyvälaatuiset ja edulliset hedelmät ja vihannekset basaarilta ja basaarit muutenkin. Meri ja vuoret. Jollain tapaa rennompi tapa elää ja ihanat ihmiset.
2. Entä ikävintä?
Huonolaatuinen ilma, byrokratia, kun sitä joutuu säätämään, laktoosittomien tuotteiden minimaalinen saatavuus.
3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?
Kummityttö perheineen asuu Japanissa, enkä ole neitiä koskaan vielä nähnyt. Se voisi olla yksi kohde, tai Islanti!
4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?
Minä en ole ihan valtavasti eri puolilla maailmaa matkustellut, mutta Riika oli niin kaunis Jurmalan rantoineen sinne voisin mennä tai Jäämerelle Pohjois-Norjaan ja Turkissa nyt voisin hyvin vaikka Fethiyetä katsella uudestaan.
5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?
Kohdan kaksi mukaan kaipaan laktoosittomia tai edes vähälaktoosisia tuotteita, tai niitä korvaavia kaura/soijapohjaisia tuotteita. Muuten en koko aikaa kaipaa aktiivisesti mitään erityisesti, mutta oltermanni, jälkiuunipalat, viili ja monet muut erilaiset maitotuotteet on aika ihania näin kun pääsee Suomeen ja voishan niitä talvellakin joskus syödä.
6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?
Kyllä, enköhän tule. Tarkalleen milloin, sitä en tiedä. Nyt on hyvä näin.
7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?
Mitään ihan tosi erikoista ei nyt tuu mieleen. Turkissa muslimien juhlapyhät tietysti on suosittuja, kuten Ramadan ja Kurban bayram. Näiden lisäksi on esimerkiksi Lastenpäivä, jolloin on erilaisia lastenjuhlia ja -tapahtumia ja kauniisti puettuja lapsia näkee isien, äitien, mummojen jne. kanssa kulkemassa kaupungilla. Päivä on 23.4. ja siitä kesä virallisesti alkaa :)

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?
Kielitaidottomuus se suurimman haasteen laittaa aluksi kaikkeen mahdolliseen. Kesti myös hetkisen tottua siihen, että kaikkialle on pitkä ja nimenomaan arvaamattoman pitkä matka, ei välimatkojen vaan ruuhkien ja niiden ennaltaarvaamattomuuden vuoksi. Whatsappin, Skypen, Messengerin jne. suoma helpotus ystävyyssuhteissa ja jopa kummitätinä olemiseen on ollut yllättävä, vaikkei korvaakaan kohtaamisia, mutta auttaa.
9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Voisin, mikä jottei.
10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki? 
Elokuun 10. päivä sanoin heipat siihenastiselle kotikaupungilleni, ihanalle ja raivostuttavalle Istanbulilleni ja otin suunnan etelämmäksi Izmiriin. 
11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?
Haaveena olisi päästä elokuussa Kreikan saarista jollekin, varmaankin Chiokselle ja Suomeen ainakin myös.
Säännöt Liebster Awardin vastaanottamiseen: 
 • Kirjoita postaus palkinnon saamisesta ja julkaise se blogissasi
 • Kiitä henkilöä, joka nimitti blogisi ja linkkaa hänen bloginsa postauksessasi
 • Lisää blogiisi Liebster Awardin logo osoitukseksi palkinnosta
 • Lisää postaukseen myös palkinnon säännöt
 • Vastaa palkinnon antajan esittämiin kysymyksiin
 • Nimitä 5-11 uutta blogia
 • Keksi kysymykset bloggaajille, jotka nimität
 • Ilmoita nimityksestä valitsemillesi bloggaajille ja linkkaa oma postauksesi heille
 • Linkkaa Liebster Award -postauksesi myös sinut nimittäneen blogin postaukseen
Minä lähetän haasteen samoilla kysymyksillä eteenpäin seuraaville ulkosuomalaisille bloggaajille:
Lähes kaimalle Martanmatkassa blogin Martalle, elämästään Afrikassa mielenkiintoisesti kertovalle Edustusrouvanpäiväkirjan Katalle, Thaimaan elämästä kirjoittavalle Thaimaanrannanmaalariblogin Heidille, elämää Israelissa valoittavalle Appelsiinipuunalla-blogin Jaelille ja vielä toiselle Afrikkablogille Algerialapsiperheensilmin Lauralle.6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta,täytyy laittaa mietintään. Eka vastaus voisi melkein olla sama minulla,ja toinen melkein sama. Onko laktoosittomia, tai kasvipohjaisia maitoja/jugurtteja ym. vaikeaa löytää teiltäpäin`? Täällä ei kauheasti ole laktoosittomia maitotuotteita;äskettäin ilostuin kun löysin laktoositonta maitoa, mutta on valtava valikoima kaikenlaisia kasvimaitoja/kermoja,jäätelöitä ym.

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta, vastasin siihen hetsiltään!

  VastaaPoista
 3. Minulla olisi voinut olla aika samantyyppisiä vastauksia, silloin joskus. Etenkin se Japani siintää nyt silmissä joka ke ja la, kun mainoksia juostaan rappukäytävissä jakamassa:D.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kunnianosoituksesta ja haasteesta :).

  Olinkin jo ehtinyt vastaamaan haasteeseen aiemmin, ja täällä vastaukseni:

  http://www.thaimaanrannanmaalarit.fi/2017/06/liebster-award-11-pienta-paljastusta.html

  Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivasta haasteesta MatkaMartta! Postaukseni löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/algeria-lapsiperheen-silmin/2017/07/15/101-kysymysta-ulkosuomalaisille/.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaima haasteesta :) Sain vihdoin sen väkerrettyä ja voit käydä lukemassa vastaukseni täältä: https://martanmatkassa.blogspot.com/2017/07/blogihaaste-101-kysymysta.html

  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista