kalabaliikkia

kalabaliikkia

keskiviikko 26. elokuuta 2015

blogipalkintoKylläpä tähän nenän niistämisen, kielikoulun, kuumuuden ja muun ihmearkihässäkän keskelle tuli iloinen mieli, kun Yks Aino Ei kai taas-blogistaan on antanut minulle kiertopalkinnon, joka kiertää blogimaailmassa bloggarilta toiselle.

Jos haluat lukea hauskasti kirjoitettua, elämänmakuista ja mielenkiintoista tekstiä monikulttuurisen ukosuomalaisperheen elämästä Sveitsissä, suosittelen! Ainoa ongelma tämän blogin kanssa on se, ettei se sovellu luettavaksi metroissa, busseissa tai työpaikalla, sillä on haastavaa olla nauramatta ääneen sen sanakäänteille ja arjen kuvioille. KIITOS!

Starlight Blogger Award palkinto on siis bloggarilta toiselle kiertävä blogipalkinto, jonka tarkoituksena on esitellä inspiroivia blogeja. Sen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja liitä hänen bloginsa linkki omaan tekstiisi.
2. Vastaa kolmeen sinulle esitettyyn kysymykseen.
3. Palkitse puolestasi 6 tai useampia bloggaajia ja ilmoita heille palkinnosta.
4. Lisää palkintologo postaukseesi koskaan muuttamatta logoa tai palkintosääntöjä.

Sveitsistä lehmänkellon kilinästä tänne kolahti seuraavat kysymykset:


1. Miten asuinmaasi kielellä voisi aloittaa small talk -tyylisen jutustelun?
Täällä aloitetaan aina aikalailla samalla kaavalla.
MatkaMartta:             Nasılsın?
Random turkkilainen: Iyiym, teşekkürler. Sen nasılsın?
MatkaMartta:              Ben de iyiym, sağol!
sitten voi jatkaa haluamastaan aiheesta, kysyä vuokran summaa, onko keskustelukumppani naimisissa vai naimaton, miten äiti, isä etc. voivat :)

vaihtaakohan linnut kuulumisia?

2. Nuoruusvuosiesi just se kaikkein kovin biisi?

tälläkin katuorkesterilla oli hyvät biisit

Mielessä alkaa pyöriä yläasteajat tyttöporukassa, mehän kuunneltiin ihan laidasta laitaan, mainitsenpa vaikka Bon Jovin Runaway ja Haddaway What is love :)

3. Onko kummituksia? Missä? Apua!

Ei ne tänne ainakaan uskalla tulla :)

Sitten on mun vuoro antaa palkinto eteenpäin

1. Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä Ulkosuomalainenaiti blogin Petra kirjoittaa mielenkiintoisesti ja todella laaja-alaisesti laidasta laitaan elämästä Turkissa, kulttuurin kiemuroista ja myös siitä ihan tavallisesta arjesta ja hyvien kuvien kera.

2. Paluumuuttajatar sai äsken jo haasteen muodossa kysymyksiä minulta, mutta jos on valittava inspiroivia blogeja, niin en voi jättää mitenkään poiskaan. Kuuluu ehdottomasti niihin blogeihin, joita tulee usein kurkittua. Blogissa pääsee sukeltamaan pitkän ulkosuomalaiselämän (Turkissa) suomielämään vaihtaneeseen perheeseen, arkeen ja juhlaankin. Lisäbonuksena huikeat kuvat!

3. 1001 Kabul Nimestä päätellenkin blogi kertoo elämästä Kabulista. Tätä lukemalla pääsee kurkistamaan sellaisiin asioihin ja maailmoihin, joista ei muuten niin paljoa tiedä. Kyllä on monenlaisia paikkoja maapallolla. Huumorilla maustettu blogi!

4.Elämää ja Ameriikkaa niin, elämää ja Ameriikkaa, sitä tuolta löytyy. On mielenkiintoista lukea blogeja eri maista ja täällä pääsee kurkkaamaan minulle ennestään vieraaseen Amerikkalaiseen elämään kuvin ja hauskoin tekstein.

5. Adana´dan on vielä yksi turkkiblogi, jossa suuresti ilahduttaa myös ihanat kuvat. Toki tästä maasta kertovat blogit aina kiinnostaa superisti. Blogissa ei ole pelkästään elämää Adanassa vaan siellä käydään myös retkillä muissa kaupungeissa Turkissa.

6. Globe called home Jos joku blogi on monipuolinen kuvillaan ja teksteillään, kaupungeillaan ja aiheillaan, niin tässä se on. Aloitin lukemaan blogia, kun Jenni asui Luxenburgissa ja nyt tekstit tulee Coloradosta. Varsinainen matkailu ja ulkosuomalaisuusblogi!

Sitten vielä viimeinen tehtävä, kysymykset palkinnon saaneille.
1. Ulkomailla syöty ruoka, joka olisi voinut jäädä myös maistamatta.
2. Kaunein sana asuinmaasi (tämänhetkisen tai vaikka aiemmankin) kielellä?

nämä ei paljon puhu

3. Vinkkisi koti-ikävän yllättäessä.

mun vinkki: kävely auringonlaskussa :)

 Tässä kuvituksena mun viimepäivien kuvia Istanbulin kaduilta ja rannasta. Kiitos nyt vielä kertaalleen palkinnosta ja käykäähän nyt kaikki tutustumassa noihin hienoihin blogeihin!

 4 kommenttia:

 1. Ihana, kiitos tästä kunniasta MatkaMartta! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Katsotaan nyt, katsotaan nyt. On hieman hoppua, mutta toiveissa hidastaa heti kun pystyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ihana Paluumuuttajatar! Vastaa, kun ennätät, jos ennätät. Halusin silti sinut palkita, vaikka olinkin blogistasi aavistellut että on hoppuisaa. Tsemppiä kaikkeen!

   Poista