kalabaliikkia

kalabaliikkia

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Juonipaljastuksia...

Tässä olen nyt moneen kertaan sanonut, että jotain uutta tapahtuu, mutta tarkemmin en ole vielä mitään kertonut. Ehkä ei pitänyt näin pitkään vatvoa ja jättää kertomatta, mutta näin nyt kävi. Suomessa ollessa en blogiin kirjoitellut ja tunnustan - en muidenkaan kirjoituksia juuri lukenut. Lisäksi minusta on aina vähän vaikea miettiä sitä, mihin vetää rajan siinä mitä tänne kirjoittaa ja mitä ei.

Mutta siis, Bulgariasuunnitelmat kaatuivat, kuten suunnitelmat joskus kaatuvat. Minusta riippumattomista syistä niin vain nyt tällä erää kävi, etten ainakaan nyt tässä vaiheessa olekaan sinne menossa. Se oli varsinkin aluksi toki raskas ja iso pettymys, kun olin jo kaikkea niin suunnitellut ja monesta siellä olevasta ihmisestäkin oli ehtinyt tulla tärkeitä ja rakkaita. No, kyynelet pyyhitty ja leuka nostettu taas ylös. Kielen opiskeluun olen käyttänyt niin paljon aikaa ja energiaa, että ei tunnu oikein järkevältä tässä vaiheessa lähteä Suomeenkaan. Tai ainakaan se ei tuntunut parhaalta vaihtoehdolta.

Nyt tässä kevään aikana on kypsynyt päätös, että muutan Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä blogin Petran kotikaupunkiin Izmiriin. Yllätys yllätys! Rakastan Istanbulia, sen kapeita kujia, historian havinaa, auringonlaskuja Bosporilla ja sitä että olen saanut kotiutua tänne. Mahdollisuus jättää suurimmat ruuhkat ja kaupungin valtavuus taakse on toisaalta myös houkuttelevaa, vaikkei Izmirkään ihan kyläpahanen ole. Se on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki heti Istanbulin ja Ankaran jälkeen noin 4,5 miljoonalla asukkaalla. Se sijaitsee Egeanmeren rannalla ja meren lisäksi maisemasta pistää esiin kauniit vuoret.

Blogini kannalta ei suuria ihmeitä tule tapahtumaan, paitsi että kuvat ja tapahtumat liittyvät nyt sinne Izmirin ja Egeanmeren seuduille enemmän. Tavalliseen tapaani kuljen kamera mukana ja ihmettelen näkemääni ja kokemaani. Blogi on väylä kirjoittaa ajatuksiani ja syyni kuvata, on myös mukava olla näin mukana bloggaavien ulkosuomalaisten joukossa ja yksi suurista syistä on myös kertoa Suomessa ja muualla maailmassa oleville ystäville ja sukulaisille tekemisiäni ja näyttää kuvia paikoista joissa olen ja joissa käyn.

Tervetuloa siis MatkaMartan mukaan kohti etelää. Matka alkaa huomenna, kun ostamani yhdensuuntainen lentolippu vie minut Atatürkin lentokentältä Izmiriin :)

VIime päiviin ja jopa viikkoihin on luonnollisesti kuulunut myös hyvästelyjä ja haikeutta. Haikeaa on tämän huikean (rasittavan ja rakkaan) kaupungin jättäminen mutta ennenkaikkea ystävien hyvästely. Istanbulin yhdistämät ystävät Suomesta, Turkista ja muista maista ovat tulleet niin kovin tärkeiksi. On mietitty yhdessä, miten tämän maan kulttuuri tai byrokratia toimii - tai etenkin jälkimmäisen kohdalla että miten se ei oikeasti voi toimia ;). On nautittu aamupaloja Bosporin loiskuessa vieressä ja syöty pikaisia lounaita elämää ihmetellen. Olen saanut oppia tästä kultuurista täällä pidempään tai aina asuneilta ja olen itse myös saanut olla tutustuttamassa Istanbulia ja vastatulleita toisiinsa toivoen että Bosporin värienvaihtelu ja turkkilaisten vieraanvaraisuus yhdessä kevään tulppaanien ja syksyn kuuulaiden kanssa saisi heidätkin vakuuttumaan tästä ihanuudesta <3


13 kommenttia:

 1. Voi miten kiva kuulla uusista suunnitelmista! Harmi että aiemmat suunnitelmat meni mönkään, mutta Izmirin seikkailuista tulee varmasti mahtavia :) innolla niitä juttuja odotellen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän suunnitelmat aina mene kuten ajattelee alunperin, mutta eiköhän tästäkin maasta ja uudesta kaupungista juttuja ja kuvia saada aikaan :)

   Poista
 2. Hyvää matkaa! Ja onnellisia hetkiä Izmirissä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Matka meni hyvin, lämpimään totutellessa...huoh....tai siis kuumaan.

   Poista
 3. Ei kuulosta yhtään hullummalta! Vaikka oma sydän onkin melkein täysin Istanbulin vallassa, on minulla myös pieni egean mentävä kolo Fethiyessä vietettyjen vuosien jälkeen. Izmirissä en ole koskaan vielä itse päässyt käymään vaikka kovasti haluaisin, jään siis innolla seuraamaan sinunkin tarinaasi Izmiristä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istanbul on Istanbul, mutta tämä maa on täynnä myös muita ihania kaupunkeja ja alueita. Nyt alkaa tutustuminen tähän Egean alueeseen. Minäpä koitan täältä tarinoida houkuttelevasti :)

   Poista
 4. Mukavaa matkaa Izmiriin :) Innolla odotellaan postauksia Izmiristä, kovasti haluaisin päästä siellä käymään muutenkin kuin lentokentällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentokenttä ei ehkä tosiaan anna koko kuvaa kaupungista. Vielä en paljon paikkoja tunne, mutta eiköhän tämä tästä. Kaunis kaupunki tämä ainakin on merineen ja vuorineen, jotka saa minut aina vakuuttumaan.

   Poista
 5. Kaikkea hyvää sinulle Izmiriin! Innolla odotan kertomuksiasi sieltä. Petrankin blogia tulee luettua ahkerasti ja mikäs sen hauskempaa, kuin saada toinenkin ulkosuomalainen bloggaaja samaan kaupunkiin :)Mieheni muuten käy säännöllisesti työmatkalla Izmirissä ja joskus on kurillaan mietitty, että lähdettäisiin lasten kanssa mukaan. Mutta nyt ne työmatkat sinne ovat harventuneet ja toisaalta lasten koulu hankaloittaa lomasuunnitelmia, joten se on (toistaiseksi) jäänyt. Ehkä joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tervetuloa tänne suunnille, kaunista täällä on! Toki koulun kanssa on hankalampi suunnitella lomareissuja, mutta ehkä joku päivä tosiaan.

   Poista
 6. Wow ja tervetuloa! !!! Olen nyt Kuşadasissa mutta palaan ensi viikolla. Kunhan asetut aloillesi niin olisi kiva tavata. Minne pain kaupunkia muutat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytännön asiat vielä monelta kantilta auki. Palataan, kunhan asiat selkenee ja oon vähän asettunut :)

   Poista
 7. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  An Thái Sơn chuyên võng điện máy đưa võng hay võng điện cho bé và chia sẻ kinh nghiệm giúp quý khách biết cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như máy đưa võng loại nào tốt nhất cho giấc ngủ của bé.

  VastaaPoista