kalabaliikkia

kalabaliikkia

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Tästä se lähtee...


Tässä se nyt on. Kalabaliikkisessa Istanbulissa seikkailevan yhdenlaisen reissuliisan tai tässä tapauksessa MatkaMartan blogi. Olen kyllä ihan asettunut kodiksi tänne, mutta samaan aikaan olen matkalla kotimaastani, jossa juureni ovat syvällä Pohjois-Pohjanmaan mullassa ja kivisissä pelloissa  ja kyllähän koko elämäkin on yhdenlainen matka.

Olen saanut asua nyt vajaat neljä kuukautta tässä Euroopan suurimmassa tai toiseksi suurimmassa (tilastoissa Moskovan ja Istanbulin paikat vaihtelevat) ja koko maailmankin mittapuun mukaan 10-20 suurimman kaupungin joukkoon mahtuvassa suurkaupungissa. Täällä kohtaavat Eurooppa ja Aasia ja niitä erottaa ehkä se Istanbulin kaunein osa nimittäin Bosborin salmi, josta varmasti tulee olemaan täälläkin kuvia usein. Tässä kaupungissa voit tavata üsküdarin mäkisillä kaduilla hitaasti käveleviä basaarilta palaavia mummoja kassit käsissään, Sultanahmetin valtaisia turistiryhmiä sekä Istiklal Caddesilla käveleviä naisia ja miehiä. Täällä voit viettää päiväsi katsellen historiallisia nähtävyyksiä, kiertää moderneja museoita, shoppailla paikallisten kanssa basaareissa tai vaikkapa mennä puistoon istumaan ja lukemaan kirjaa. Tätä kaikkea ja paljon muuta on ihana Istanbul, josta voin jo pikkuhiljaa sanoa että tämä on kotikapunkini - niin ainakin nyt ja aion nauttia siitä.

Vaikka niin vähän aikaa olenkin täällä vasta asunut, joitain suosikkipaikkoja, henkeäsalpaavia maisemia ja ihania yksityiskohtia on jo vastaani tullut ja tässä joitain niistä nyt tässä teille kollaasikokoelman muodossa.

Kuten jo sanottua Bosborinsalmi on suuria suosikkejani tässä kaupungissa. Matkustan lähes päivittäin lautalla Aasiasta Eurooppaan ja takaisin. Nautin noista matkoista aina, lautalla voi myös juoda kupin teetä tulppaaninmuotoisesta lasista tai lasillisen vastapuristettua appelsiinimehua tai vain istua hetki hiljaa ja katsella maisemia.
Rakastan Bosborinsalmea ja sen lauttoja niin aamusumussa, päivänpaisteessa, sateella ja tietysti auringonlaskussa ja yövalaistuksessa
Täällä olen ymmärtänyt, kuinka monenlaisia erilaisia ovia ja ikkunaristikoita voi olla. Toki täälläkin on tavallisia ovia, mutta usein näkee myös näitä väriläiskiä ainakin pikkuisilla sivukujilla.
Rakastan tämän maan erivärisiä ja erinäköisiä ovia ja ikkunaristikoita

Hauskaa on myös kuvata ihmisiä puuhissaan, basaarimyyjiä, mummoja valitsemassa hamekankaita, ohi kulkevia lapsia ja puiston pappoja. 
Tässä on kuvattuna paikallisia ihmisiä eri kaupungeista eri tilanteissa
Olen päässyt käymään jo Efeson ja Bergamon (=Pergamo) sekä Harranin raunioilla. Ehkäpä kirjoitan näistä myöhemmin tänne myös, sillä en näillä näkymin ole ainakaan kaikkiin näihin ihan pian uudestaan menossa, koskaanhan ei voi toki tietää.

Efesosta, Bergamosta (=Pergamon) sekä Harran
Istanbulissa ja muuallakin Turkissa kannattaa aina poiketa isoilta kaduilta pienemmille sivukujille, katsoa ylös parvekkeelle, kiivetä kävelysilloille kuvaamaan, kurkistaa kulman taakse ja niin huomaat paljon kaunista ja erilaista.

kaduilla ja kujilla on tullut käveltyä ja monenlaista nähtyä
Turkin ja Istanbulin kissat <3 Täällä on valtavasti kissoja joka puolella, ne ovat hyvin hoidettuja ja niitä ruokitaan myös pääsääntöisesti. Jännimpiä paikkoja kohdata kissoja oli tosiaan tuo metro, keskikuvasta :)

Ei kai kollaasikokoelmaa voi tehdä ilman kuvia Turkin kissoista

Näin on avattu nyt MatkaMartan blogi. Tervetuloa blogini kautta mukaan arkeeni; kalabaliikkiini ja rauhaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti