kalabaliikkia

kalabaliikkia

maanantai 29. syyskuuta 2014

Läpi meni ja uutta putkeen.


Niin siinä kävi, että läpäisin Temel 4:ksi kutsutun kurssin perjantaina. Kielikoulussani kurssit on jaettu kolmeen: alkeistaso, keskitaso ja ylin taso vai mitenköhän ne suomentais, jokaiseen kuuluu 4 kurssia. Nyt siis on edessä keskitason ensimmäinen eli koko järjestyksessä kurssi numero 5. Opettaja oli ihana, eikä meillä ollut erikseen puhekoetta, oli ilmeisesti saunaesitelmä ja muut tarinat riittäneet vakuuttamaan opettajan taidoistamme. Eli perjantaina oli ainoastaan aine, jonka aihetta en nyt millään muista :), kuuntelu ja luetun ymmärtäminen. 

Oi voi, kuinka eri kulttuurien välillä on eroja kokeen tekemisessä. Suurin osa oli paikalla ihan hyvissä ajoin, kahta odoteltiin ihan reippaasti. Kesken kokeen ihmiset jutteli omalla äidinkielellään tai kyselivät siis toisiltaan sanoja,  katsoivat puhelimesta sanoja (sanakirjan käyttö kielletty) tai kirjoittivat pulpettiin sanoja avuksi ainetta varten ja tietysti lunttasivat vierustovereilta. En tarkoita että olisin jotenkin parempi ihminen tai muita ylempänä, mutta jos Suomessa käyttäytyisi noin ala-asteella niin saisi jo jonkun sanktion, oletan. Toki opettaja niille aina välillä huomautteli, mutta silti. Eihän se pääosin minua sinänsä haitannut, mutta että toki se kuiskailu ärsytti, kun muutenkaan aikaa ei ollut liikaa ja piti keskittyä. Ilmeisesti lunttaamista ei joissain kulttuureissa pidetä ollenkaan pahana. Nyt se tuntuis kyllä aika käsittämättömältä vaihtoehdolta, kun itseään ja opettajaahan siinä pettää, mielummin minä kertaisin kurssin, jos en osaisi kuin että pääsisin lunttaamalla läpi. No, meitä on moneen junaan.

Olen sitä mieltä, että saavutuksia pitää juhlia ja niinpä cappucino ja suklaaleivos. Toinen syy oli myös testata tämä kahvila tulevaisuuden varalle, sillä se on hienolla paikalla :)
Vietin oikein kunnon kotiviikonlopun, ei kai aina tarvi olla aktiivinen. Luin kirjaa, katsoin elokuvia, kudoin ja hengasin. Ja vähän nautin tietotekniikan mahdollisuuksista ja juttelin ystävien kanssa suomeen ja näin heidän vauvankin tietokoneen näytöllä. Olipa ihanaa <3 Nyt suht levänneenä kohti uusia haasteita. Ensi viikko onkin vain neljänpäivän mittainen, sillä sitten täällä alkaa Kurban Bayram-juhla, josta lisää ensi kerralla :)

2 kommenttia:

  1. Onnittelut ja olit kahvisi ja kakun kylla ansainnut, nayttaa niin herkulliselta tuo kakkupala ja kahvi, etta huomenna on pakko kayda jossain kahvilassa vaikka nyt ihan vaan keskiviikon kunniaksi :)

    VastaaPoista
  2. Petra: Kiitos. Ehdottomasti kannattaa käydä keskiviikon kakulla ja kahvilla. Toivottavasti saat myös kahvisi päälle vaahdon sydämen muotoon :)

    VastaaPoista