kalabaliikkia

kalabaliikkia

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Naapuri suosittelee - ei Neiti Google

Katselin tässä mattojani ja tulin tulokseen, että pesu voisi tehdä niille terää, etenkin kun keittiön pöytäryhmän alla on matto. Söpöhän se  siinä on - tai oli. Asun tällä hetkellä vielä asunnossa, jossa kalusteet, matot, tekokukat, hassut taulut jne. ovat vuokraemäntärouvan omistuksessa. Minä, mutta myös te lukijat taidatte tuntea hänet hieman tiukkana tätinä, mutta samanaikaisesti suloisena. Päätin, että kysyn häneltä tietäisikö hän hyvää, halpaa, luotettavaa ja lähellä olevaa mattopesulaa.
No, vuokraemäntä tuli sitten keskiviikkona. Tuli, istuttiin kahvipöytään. Olin tekaissut nopsasti suklaamuffinsit, niillä herkuteltiin ja lähileipomon pinaatti- ja jauhelihabörekillä, jotka olivat hänen mielestään kuin kotona tehtyjä ja niin lähti leipomon nimi ja osoite hänelle tietoon. Paikalla oli myös yhteinen ystävämme, he ovat vuokraemännän kanssa tutustuneet pakosta kun enhän minä aluksi puhunut turkkia, niin ystävä jolla sekä suomi että turkki on sujuvaa oli apuna ja tuli nyt kylään myös. Siinä naisten kesken turinoitiin ja aiheet vaihteli. "Kalaa ei ole nyt meinannut saada ravintolastakaan, kun niillä on kutuaika, ei saisi pyydystää." (opinpa uuden sanan turkiksi samalla) Päiviteltiin vuokrien nousua ja päädyttiin myös puhumaan perheistämme. Suomalainen presidentti-tummapaahto maidolla ja sokerilla upposi ja hän on myös ensimmäinen turkkilainen, joka ihastuu salmiakkiin niin että annoin koko rasian kotiin vietäväksi, yleensä kun kaikki sylkee salmiakkinsa roskikseen. 

taas tämä ihana palmu kukkii lähes kielon kukin :D
Vähän on kukat kuihtuneet, mutta kyltti muistuttaa kukan kaltaisesta kotikaupunginosastani Üsküdarista


Kaiken tämän jälkeen aloin tiedustelemaan mattopesulaa ja siivoajaa. Vuokraemäntä on itse asunut tässä talossa aiemmin, joten hän tuntee naapurit ja hilpaisi heti naapuriin kysymään numeroita, josko heillä olisi suosituksia. Itse hän ei ole siivoajaa käyttänyt ja viimeiseksi käyttämäänsä mattopesulaan ei ollut ollut tyytyväinen. Minä taas hilpaisin nettiin katsomaan mitä siellä sanottaisiin tämän alueen pesuloista. Kyllähän minä jo itse hoidan asiani turkiksi puhelimessa, mutta kun oli topakka vuokraemäntä lähellä, niin sovittiin että hän soittaa, koska usein hinnat tuppaa olemaan ulkomaalaisille kalliimmat. Listaa soitettiin läpi, mutta ei joko päästy firman kanssa yksimielisyyteen hinnasta, he olivat liian kiireisiä tai eivät tulleet täältä hakemaan...

Ilalla vuokraemäntä soitti uudestaan, hänen oman nykyisen kotinsa naapuri oli suositellut jotain toista ja niin ne nyt tulee tänään hakemaan (toivottavasti) mun matot. Illalla on tulossa mulle vieraita, sanoin että pyydä tulemaan vaikka ennen klo 12 tai 13, mutta eivät kuulemma anna MITÄÄN aikoja. Niinpä olen täällä koko päivän sitten kotona, eiköhän ne joskus tule :)

Toki itsekin kysyn suositteluja kavereilta erinäisiin asioihin oli se sitten hyvä ihotautilääkäri, ruisjauhoja myyvä marketti tai paras turkkilainen kahvi. Mutta oli jotenkin niin suloinen tuo emäntä listojensa kanssa. Pian se nähdään oliko onnistunut tilaus :) 
tavoitteena käyttää eri kenkiä eri päivinä, jotta ei tulisi kovin kaameat rusketusraidat ;)

7 kommenttia:

 1. Toi kuukauden kuva on hieno. Lienee omenateetä? Malesiassa asuessani jalkoihini jäi pysyvät rusketusraidat. Aina samat sandaalit, satoi tai paistoi. Kiva kun vuokraemäntä käy kylässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ihan tavallista turkkilaista teetä on lasissa, vastaa siis lähinnä Suomessa myytävää tavallista mustaa teetä. Ei mullakaan talven aikana ehtinyt kokonaan sandaalien rajat lähteä pois.

   Poista
 2. Kyllä turkkilaiset rouvat tietää ja tinkii :) Hyvät vuokraemannat ja naapurit on oikeasti tarkeita, jotenkin sen arvon on oppinut vasta Turkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tietää ja tinkii :) Olet asian ytimessä ;)

   Poista
 3. Naapureilta ne hyvät vinkit löytääkin:) Ihanasti kirjoitettu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä naapuriapu on kyllä hieman erilaista kuin vaikkapa yksityisyyttä korostavassa Pohjolassa.

   Poista
 4. Vähän on toista kiinalaisten vuokraemäntien ja -isäntien kanssa. Omiamme emme ole koskaan nähneetkään - emme Singaporessa emmekä Pekingissä - heidän kanssaan toimitaan vain välittäjän välityksellä. Reikä katossamme on yhä korjaamatta, katto vuotanut jo toukokuusta lähtien mutta mitään ei tapahdu, vaikka olemme muistuttaneet jo monta kertaa...

  VastaaPoista