kalabaliikkia

kalabaliikkia

maanantai 17. elokuuta 2015

blogihaaste


Life in English blogin Anulta sain blogielämäni ensimmäisen haasteen ja kiertokirjeen netissä. Kiitos siitä!! Haasteen saaneena vastaan Anun tekemiin kysymyksiin ja haastan itse mukaan mukavia blogeja ja esitän heille myös kysymykset vastattaviksi.


Kesän blogitauon yhteydessä myös tämä on jäänyt taka-alalle. Kiitos haasteesta Anu, nyt koitan vastailla.1. Mikä sai sinut aloittamaan blogisi?

Lyhyesti sanottuna muutto ulkomaille ja samaan aikaan alkanut valokuvausharrastus saivat minut bloggaamaan. Suomessa ja muissa maissa asuvat ystävät ja sukulaiset ovat myös suuri motivaattorini, jotta voisi heille välittää ajankohtaisesti tietoa ja kuvia kuulumisistani täällä sekä myös tietoa paikoista joissa olen käynyt jne. Olin myös lukenut toisten blogeja pitkään ja nekin saivat minut haaveilemaan omasta blogista.2. Onko blogisi muuttunut paljon sen alkuajoista ja jos, miten?

Ei kylä ehkä kovinkaan paljon. Toivottavasti kuvat ovat parantuneet harjoittelun myötä. Koitan pitää mielessä sen, että lukijoissani on sekä toisia ulkosuomalaisia, toisia bloggaajia sekä myös sukua ja ystäviä, jotka tuntevat minut hyvin. Ehkä alkua enemmän pyrin nyt ajattelemaan että välillä kirjoittaisin enemmän tietoa ja välillä enemmän omia fiiliksiä tms.

3. Mitä piirteitä arvostat muiden blogeissa?


Hyviä kuvia ja mielenkiintoista ja omakohtaista tekstiä. Mukava on myös, jos esim. turistinähtävyyksistä on jotain tietoa. Siitä saattaa olla itsellekin hyötyä, kun etsii tietoa jostain kaupungista tai maasta. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, pätee mielestäni myös blogeihin.


4. Lempielokuvasi ja -kirjasi?

Ääh, mä oon näissä lemppareissa niin kovin huono. Kirjoista vaikuttavin Raamattu, sitten muista kirjoista ikiaikojen suosikkeja esim. Jane Austinin Järki ja tunteet ja vasta luin kirjan Vesipuutarhat (Alan Drew), joka kertoo 1999 vuoden maanjäristyksen kontekstissa eräänlaisen Romeo ja Julia-tarinan.
Elokuva...hmmm...sanotaan vaikka Forrest Gump.

5. Minkä asian haluaisit olevan toisin elämässäsi juuri nyt?

Olen aika tyytyväinen elämääni nyt. Jos olisi mahdollista, niin asuisin täällä, mutta samanaikaisesti äiti ja sisko voisivat olla lähempänä. Voisin myös osata paremmin turkkia!

6. Piirre, josta olet itsessäsi ylpeä? Entä vähemmän ylpeä?

En tiedä olenko ylpeä, mutta tyytyväinen siihen että voisin sanoa tulevani toimeen hyvin monenlaisten ihmisten kanssa ja monissa tilanteissa, osaan myös ilahtua pienistä asioista, kuten auringonlaskusta, kahvikupillisesta hyvässä seurassa tai kauniista kukasta.
Olen helposti innostuva, mutta en niin hyvä saattamaan loppuun projekteja ja asioita, toki usein ne loppuun saan, mutta en aina niin kunniakkaasti. Olisi hyvä oppia keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, eikä poukkoilemaan joka suuntaan.

7. Suurin muutos elämässäsi?

Muutto ulkomaille tuli mieleen ensimmäisen, mutta ehkä kuitenkin isäni kuolema kun olin vielä aika nuori aikuinen.

8. Minkä elämänohjeen antaisit 15-vuotiaalle itsellesi?

Rohkaisisin olemaan luottavaisella mielellä, luottamaan itseen, ihmisiin ja elämään. Joskus valo tunnelin päässä ei heti näy, mutta siellä se on, samoin kuin aurinkokin paistaa vaikka sitä ei aina näy. Kehottaisin myös opettelemaan unelmoimaan myös suuria!! Joskus ne toteutuukin ja vaikka ei toteutuisi, jo unelmoiminen on suurta.

9. Kolme asiaa, joista iloitset nykytilanteessasi?

Kaunis Istanbul, hyvät välit perheeseen ja ystäviin sekä mahdollisuus tehdä jotain tällaista erilaista.

10. Mitä odotat (tai pelkäät) tulevaisuudeltasi?

En suhtaudu kovin pelolla tulevaisuuteeni, luotan että asiat järjestyy. Odotan, että saan käyttää lahjojani ja kykyjäni ja taitojani mielenkiintoisissa työtehtävissä ja vieläpä tutustua uusiin ihmisiin ja ehkä uusiin kulttuureihinkin.

11. Mitä haluaisit toivottaa lukijoillesi?

Opetelkaa nauttimaan arjesta, elämä on suurimmaksi osaksi kuitenkin juuri sitä. Jos odottaa vaan juhlahetkiä, niitä tulee kovin harvoin vastaan, sen sijaan jos tekee arjestaan juhlan, ei seuraavaa hetkeä tarvitse niin kauaa odotella :) 

Haastan mukaan seuraavat blogit

http://ulkosuomalainenaiti.blogspot.com
http://paluumuuttajatar.blogspot.fi
http://neeakoo.blogspot.com
http://handmadeheidi.blogspot.com
http://samanotavanalla.blogspot.com

ja seuraavilla kysymyksillä

1. Miten päädyit aloittamaan blogin?
2. Mikä saa sinut seuraamaan jotain blogia?
3. Jos et asuisi nykyisessä asuinmaassasi ja kaupungissasi, missä asuisit?
4. Kolme asiaa, joista iloitset arjessasi?
5. Mitkä kolme asiaa esittelisit nykyisessä kaupungissasi sinne vieraaksi tulevalle turistille?
6. Suosittele kirjaa luettavaksi, elokuvaa katsottavaksi ja ruokaa maistettavaksi.
7. Mitä pelkäät?
8. Mitä odotat tulevaisuudelta?
9. Kerro mukava muisto lapsuudesta/nuoruudesta.
10. Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?


P.S Miksi tuolla on kummallinen taustaväri, jota en osaa ottaa pois?? Osaako joku auttaa?


3 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta. Teen sen oikein mielelläni. Kunhan ehdin ottamaan kuvia seuraavan kerran:).

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon tästä, haasteet on aina hauskoja tehdä! :)

    VastaaPoista