kalabaliikkia

kalabaliikkia

lauantai 9. toukokuuta 2015

Leijonat voittoon ja lohisalaattia parvekkeella.

Kyllä ulkosuomalaisen elämä on monesti pohjavireeltään tavallista elämää epätavallisissa tai epäsuomalaisissa olosuhteissa - tai niinkin ehkä voi sanoa. Tänään olen viettänyt rauhallista kotipäivää ihanan ja mielenkiintoisen, mutta vauhdikkaan viikon jälkeen. Läksyt, eikä kotitehtäväksi annettu ainekaan haitannut MatkaMartan rauhallista lauantaita. Mikä siinä onkaan, että kun on vapaata ja rauhallista, niin parvekkeen pesu, pyykin pesu jne. hommatkin joskus sujuvat kuin tanssi ja ovat jopa oikein hauskoja. Kun ei ole pakko ja kun on aikaa ja rauhaa.

Parvekkeen pesua ja laittamista tietysti on odottanut niin kauan, että se jo kannustaa ahkeroimaan sen kanssa. Parvekeremontti on ollut marraskuusta asti enemmän tai vähemmän ajatuksissa, puheissa ja mielen päällä. Nyt on ustat käyneet viimeisen (ehkä) kerran ja lasit aukeaa ja menee kiinni. Aika jees. Vuokraemännän kukkasiahan siellä on - pelargonioita monta laatikollista. Pitää kysäistä, että onko ne kaikki oikeasti hoidettava, kun olisi jotain muutakin kiva saada sinne. Jostain pitää löytää joku pieni hyllykkö tms. johon saisi kukkia, yrttejä jne. esille sinne näppärästi. Viime vuonna kaikki oli parvekkeen kaiteella, mutta nyt ne lasit ovat vallanneet kaiteet ja tarvitaan uusia ratkaisuja. Laitan sitä vielä vähän lisää ja odotan, että ne pelakuut kukkii, niin saatte sitten kuvia.


Tänään innostuttiin kämppisten tai etenkin toisen kanssa katsomaan jääkiekkoa. Tuli ihan hassu suomalainen launtai-tunnelma. Juotiin presidenttikahvit, kun sattui olemaan tuliaisena saatua ja katsottiin peliä :) Vähän kikkailua vaati. Youtubesta suora lähetys enkuksi selostettuna ja novasta sitten suomiselostus päälle. Kun suomalainen haluaa katsoa Leijonien menestystä, sinivalkoiset silmälasit vaikuttavat myös niin, ettei se nyt niin vaarallista ole jos kuva tulee yli minuutin ääntä jäljessä ;) Niin kannustettiin leijonat voittoon!

Iltapalaksi eilisestä lohesta salaatti ja mentiin syömään sitä parvekkeelle. On kurjempiakin hetkiä elämässä ollut, kun hyvä lohisalaatti, lähes täydelliset basaarilta löytyneet oliivit, hapankorppu ja vichy hyvässä seurassa parvekkeella auringon laskiessa Euroopan puolelle. Jälkiruuaksi vielä dut-marjoja (engl. mulberry, suomeksi silkkiäispuu, turkiksi dut ja tässä tapauksessa kara dut), aprikooseja ja nektareita. Nämä tuoreet marjat ja hedelmät, on kyllä aika loistojuttu tässä maassa.

vihannesportulakka (semizotu) jugurtti-meze on yksi lemppareitani, jota tee myös kotona







4 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana auringonlasku! Istanbuliin on aina vähän ikävä.. :)

  VastaaPoista
 2. Istanbulissa ON ihanat auringonlaskut, tosin vielä ihanampi on, kun aurinko laskee suoraan Bosporin syleilyyn, mutta ei tuo omalta parvekkeeltakaan huono ollut :)

  VastaaPoista
 3. Ja ne marjat ja hedelmät. Slurps vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!! Kirsikka- ja aprikoosikautta odotellessa!

   Poista