kalabaliikkia

kalabaliikkia

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen pikakelauksella ja kurkistus seuraavaan matkaan.

MatkaMartta käväisi tässä jo mutkan Tanskassa ja Ruotsissa, jospa niistä toisessa postauksessa vaikkapa jo huomenna ennen seuraavaa matkaa :) Mutta pikakelausta ensin pääsiäisestä, eihän sitä voi unohtaa. Pitkänäperjantaina saapuivat ihanat Suomi-ystävät, yhteisen kesäpaikan ja sen historian myötä slummisisariksikin toisiamme kutsumme <3 <3 Toinen heistä oli jo aiemmin käynyt Ibulissa, toiselle reissu oli eka. Siksikin halusin yrittää esitellä täältä parhaat puolet.

 Lauantaina leppoisan aamupalan jälkeen matka kunnon turistien tapaan SultanAhmetille, paikkaan jonne harvoin tulee yksin mentyä, mutta kyllähän se näyttää pitää :) Hagia Sofiaan oli jonoa normaalin suomalaisen kylän verran, mutta onneksi yhteen SultanAhmetin alueen lempiravintoloistani mahtui, tosin ei maisemapaikalle ja sieltä ruuan vahvistamana mihinkä muualle, kuin suurelle basaarille :) Siellä käännettiin jokainen huivihylly, arvioitiin lamppuja ja lautasia ja katseltiin koruja :) Tinkaaminen ei ole vieläkään oikein lempipuuhaa. Itselle en tykkää tingata, mutta vieraiden kanssa sitä olen harjoitellut ja mitenkuten onnistuinkin aina välillä. Siitä kikatellen vielä sivukatujen ja lokum/halvamaistiaisten kautta kotiin. Kyllä tuli taas askelmittarit paukkuen taivallettua pitkin mukulakivikatuja :) Sunnuntain ruokatoiveet täytti HardRock cafén hampurilaiset. Muillekin kiinnostuneille tiedoksi, kysymällä sai myös oikeaa possupekonia. Vink vink. Ei huono. Iäksemme olisi voinut luulla 25 vuotta vähemmän, kun kipitimme alas "musiikkikatua" Tüneliltä kiertäen siksak-liikeellä lähes jokaisen putiikin :) Istiklalilla oli hämmentävä näky, kun ilmapalloja oli ripustettu verkkoihin kadun yläpuolelle ja kunnon kalabaliikin säestämänä ne tiputettiin. Ilmapallot kuulemma vapautettiin syöpäpäivän kunniaksi.Ist-kahvilan tiramisu pääsiäissunnuntain ja paaston loppumisen kunniaksi

turkkilainen kahvi

pekonipurilainen

 Maanantain viimeiselle päivälle oltiin otettu isompi kohde - Topkapı. Jonottaa saimme, mutta sisällekin pääsimme. Tiedoksi, ainakin tuolloin jono jakautui kahteen ja oikeanpuoleinen vei automaateille, josta sai ostaa lipun ja pääsi paljon pienemmällä jonotuksella, tosin automaatista ei saanut haaremin lippuja,mutta jos haaremiin haluaa, niitä saa myöhemmin sitten alueelta haaremin ovelta. Sinne kannattaa varata myös oma vesipullo ja jotain pientä syötävää, ellei halua pitää taukoa hieman ylihinnoitellun mutta kyllä mahtavalla paikalla olevassa kahvilassa. Kannattaa myös katsoa kotona etukäteen, että mitkä aarrekammiot jne. haluaa nädä, koska paikka on laaja ja joihinkin näyttelyihin (esim. juuri ne aarre- ja asekammiot) on eri jonot, mutta samalla lipulla toki pääsee. Haaremia suosittelen kyllä, se osiltaan tekee juuri paikasta erilaisen, lisäksi suosittelen kurkistamaan joihinkin pienistä rakennuksista mm. hienojen laattojen toivossa. Topkapista toki naisten matka vei vielä toiseen reissuun suurelle basaarille, sieltä ja sen sivukujilta löytyi vielä vieraille se täydellinen kulho, täydellinen pashmina ja äitienpäivälahjoja lisää ;) Illalla ehdittiin vielä vähän istuskella seeprasohvilla ja jutella. Kamera oli mukana ja akku, mutta muistikortti kotona, joten se niistä topkapi-kuvista

Muistutanpa tässä vielä mahdollisia tänne tulemisesta haaveilevia, että nykyään pääsee metrolla Yenikapısta Atatürkin lentokentälle, enää ei tarvi kävellä Aksarayhin ensin. Eli tämän metrolinjan myötä Üsküdaristakin pääsee yhdellä pienellä vaihdolla kentälle, samoin esim. Taksimilta.


Torstaina oli jo suuntana seuraava matka, Ruotsi ja Tanska houkutteli. Siskoni juhli siellämain tohtoriksi tulemistaan, väitösjuhla oli Tanskassa ja varsinainen juhla siskoni kotikaupungissa Malmössä. Tässä muutama kuva ekalta illalta, varsinainen reissupostaus tulee myöhemmin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti