kalabaliikkia

kalabaliikkia

torstai 19. huhtikuuta 2018

Länsinaapurissa rennosti kevättä etsimässä

Siskoni on asunut jo yli 15 vuotta Ruotsissa. Hävettävän harvoin on tullut käytyä hänen luonaan, sillä hän on käynyt niin säännöllisesti Suomessa. Minun Turkkiin muuton jälkeen oon kerran käynyt hänen luonaan ja hän jo kolmesti Turkissa... Nyt kaikkien yllätykseksi lähdin lähes ex tempore reissuun ystäväni kanssa siskoni luo - kolmen naisen viikonloppu siis!

Malmö ja Kööpenhamina on hauska kaupunkipari, joissa ehtii käymään saman viikonlopun aikana. Lennot on kätevämpi ottaa Köpikseen, mutta sieltä pääsee junalla kätevästi Ruotsin puolelle. Kyllähän se matkustelijan näkökulmasta on todella kätevää, jos lentokentältä pääsee junalla tai metrolla suoraan kohti keskustaa, hotelleja, nähtävyyksiä jne. Lentokentältä sai kätevästi rahaa vaihtamatta liput ja oikea raidekin löytyi. Huomaan, että asuminen maassa jossa saa aina olla kieli- ja kulttuuritaitonsa äärirajoilla on muuttanut minua. Aiemmin murehdin enemmän etukäteen osaamisia ja reittejä, nyt ehkä joskus liiankin vähän. Kyllä aina on joku kanssamatkustaja, joka on enemmän kärryillä kuin minä, ehkä jopa paikallisasukkaita :) Nyt oikea juna varmistui kätevästi näin kyselemällä. Kyllä matkustamista Euroopassa helpottaa nykyään myös se, että nettiä voi käyttää joko samaan hintaan kuin kotimaassa tai ainakin edullisemmin kuin ennen. Viikonlopun tavoitteita oli päästä etsimään kevättä tuolta etelämpää, katsella ehkä vähän pelargonimarkkinoita, pieniä sisustusputiikkeja, pieni merenneito ja hyvää ruokaa ja kahvia aina kun siltä tuntuu. Juna vei meidät kätevästi Juutinrauman sillan yli ja osin meren ali Ruotsiin ja sovitulta rautatieasemalta löytyi myös sisko ja siskon kanssa oikea bussi. Kun tuliaiset oli saatu jääkaappiin ja rohkeampi kissa tervehdittyä (toinen vaan näyttäytyi äkkiä) lähdettiin tekemään lopullista valintaa illan ravintolasta.


Kuulin siskolta, että vaihtoehtoina hänen kotinsa lähellä olisi esim. thairavintola x2, intialainen,  sushiravintola, muutama kebabpaikka, pizzapaikkoja, falafeliä jne. jne. Täällä maallahan ei ole ihan tuollaista ravintolavalikoimaa. Turkissa taas asun isossa kaupungissa ja etnisiä ravintoloitakin löytyy, mutta kyllä Malmö voittaa vaihtoehdoillaan!! Malmö on tunnettu maahanmuuttajien paljoudesta ja luonnollisesti heidän joukossaan on myös heitä, jotka perustavat ravintoloita - hyvä niin! 

Monista ihanista vaihtoehdoista päädyimme Krua Thai nimiseen ravintolaan ja sieltä valitsimme kolmen hengen menun, johon kuului alkukeitto, pääruoka jossa oli mm. kanaa ja cashew-pähkinöitä, friteerattuja katkarapuja ja kevätkääryleitä. Jälkiruuaksi oli jäätelöä ja thaihenkistä riisikakkua ja hedelmiä. Minä kyllä tykkään thai-ruuasta, jotenkin ihanan raikasta ja kasvispitoista. Kiinalaisesta ruuastakin tykkään, mutta tämä oli hyvää vaihtelua ja jotenkin vielä parempi versio. Rentoon ohjelmaamme kuului elää enemmän tai vähemmän hetkessä. Lauantaita hahmoteltiin niin, että syötäisiin brunssi Malmössä ja siitä sitten mentäisiin Kööpenhaminaan, etsittäisiin Pieni Merenneito ja Nyhavnin alue jne. Tanskanpuolen nähtävyyksistä seuraavassa postauksessa.

Tripadvisoria ja nettiä muuten vähän kurkittiin ja päädyttin testaamaan ihanan värikkään näköinen Café Grannen. Ketjukahviloista ja -ravintoloista saa kyllä hyvää ruokaa ja ne on oikein kelpopaikkoja, mutta minusta on ihanaa löytää joku vähän erilainen ja uniikki ruokapaikka. Elämystä tietysti edesauttaa se, jos ruoka on myös hyvää! Jos liikutte Malmön suunnilla ja tällainen rento meininkin innostaa, niin suosittelen. Viikonloppuna kannattaa varata pöytä, ainakin jos ei aio olla liikkeellä aikaisin kuten me.

Ruokasali oli värikäs seinillä oli taidetta ja paljon viherkasveja. Kahvila jonka hyllyllä on pelakuita ei voi olla huono! Buffet-pöytä oli erillisessä huoneessa ja siellä oli myös kassa. En testannut ravintolan erikoiskahveja enkä mitään muutakaan listalta, pelkästään brunssibuffetista. Tarjolla oli leipää ja sille erilaisia päällysteitä. Kasvissyöjille ja myös vegaaneille oli hyvin vaihtoehtoja, lihaa oli aika vähän, mutta ilmakuivattu kinkku oli kyllä todella hyvää. Lisäksi oli erilaisia jugurtteja (myös soijajugurttia), hilloja ja myslejä. Jokainen sai valita mieleisensä mukin hyllyltä ja teenjuojille oli vaihtoehtoja myös runsaasti!
Ruuan vahvistamina lähdimme valloittamaan Kööpenhaminaa. Siitä oma posti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti