kalabaliikkia

kalabaliikkia

tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulukuun alkua yy kaa koo ja nee


Aina ei mene niinku aattelis, kovasti teki mieli tehdä vähän niinku adventtikalenteri tänne, mutta alkukuun olin reissussa ilman konetta, mutta jos jossain voi soveltaa vähän sääntöjä, niin MatkaMarttalassa ;)

Ensimmäinen joulukuu Suomessa sitten vuoden 2013, jolloin blogielämää ei vielä ollut. Tuolloin ei myöskään ollut kokemusta vielä muusta kuin erinäköisistä perhe- ja sukujouluista Suomesta. Jouluista, jolloin odotettiin lunta ja sitä valmisteltiin vuodesta riippuen hopussa tai rauhassa. Oli tottumus siihen, että marketeista löytyvät niin Fazerin kuin Pandankin rasiat, jouluvaloja vuosi vuodelta enemmän jne. Nyt sitten osin muuttuneena naisena nautin ja koitan nauttia tästä kaikesta uudelleen. Luonto ja sen antimet innostavat tekemään kransseja ja havupalloja ja kohta saan toteuttaa haaveeni hakea taas tuosta lähimetsästä pikkukuuset adventin kunniaksi odottamaan ja valmistamaan tietä isolle kuuselle ja oikealle joululle.

Joulukuun innoittamana lähdin Instagramin puolella mukaan valokuvahaasteeseen, jota voi sieltä MatkaMartan omalta tililtä seurailla. Laittelen niitä kuvia tännekin iloksenne ja ilokseni ja toki myös muuta lisäksi ;)

Kuvahaaste 1. päivä Your view today - Maisemasi tänään.


Pääsin ilokseni kurkkimaan Tampereella Stockmannin jouluikkunaa ensimmäisen luukun kunniaksi. Vaikka joskus on tullut parjattua sitä, että lokakuusta asti kaikki kaupat on täynnä joulua kaikille aisteille...ja ehkä parjaan joskus edelleen, niin kyllä näin joulukuussa jo saa näkyä ja olihan tuo soma kuin mikä.


Kuvahaaste 2. päivä Favourite Holiday Movie - lempi jouluelokuvasiTässä oli jo haastetta, ei jouluelokuvat näyttele elämässäni sellaista roolia kuin ehkä vaikkapa ison meren tuolla puolen. Muutaman osaan nimetä, mutta en lempparia. Myönnetään kuva hieman lavastetuksi. Tällainen löytyi Tampereen kyläpaikkani emännnän kaapista ja myös joulusuklaa, jota ei pizzan jälkeen jaksettu edes avata ;) Villasukat on sentään omat ja on leffakin nähty. Mauri Kunnas muuten kyllä tuttu ja erityisesti Koiramäki-sarja lapsuudesta asti rakas!

Muuten joulukuun toisen päivän juttu oli ihanan kummitytön, tämän pikkuveljen ja perheen luona kyläily. Ihana visiitti lapsiperheen arkeen, syötiin lounasta ja ulkoiltiin ja luettiin kirjaa majassa kerrossängyn alasängyssä Hello Kitty-peiton ja sydänpeiton ollessa seininä. Suuri hitti oli kummitädin puhelimen snapchat, jolla voi omasta kuvasta saada Hello Kittyn, vaikka suurin suosikki ehkä oli se "pelottava kuva", eli toiminto jolla kasvot muuttuivat himppasen oudon näköisiksi. Oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa taas pieni muru, joka on aina yhtä iloinen tapaamisesta, varmisteli että vilkutetaan vielä pihalta ja huuteli sieltä että olet ihana <3 Niin sinäkin kummin kulta, seuraavaan kertaan!!

Illan iloksi vielä pizza, näköjään rucola pizzan päälle on kotiutunut ajatuksena myös Suomeen - tykkään.


Kuvahaaste 3. päivä Red - punainen.

Lähtöpäivä Tampereelta kohti Suomen kotia pohjoiseen. Juna lähti onneksi vasta iltapäivällä ja piipahdettiin Tallipihan joulussa, oi, mikä alue. Suosittelen kyllä Tampereella kävijöille nyt joulunaikaan ja aina! Ainoa isompi harmitus oli se, että kamera ei ollut mukana. Puhelinräpsyihin on nyt tyytyminen.


kahvilaan asti ei ehditty


Vaikkei lumesta ollut tietoakaan, oli alue ihanan tunnelmallinen, enemmänkin olisi voinut kiertää, mutta junat ei odota :) Täältä löytyy aukioloajat ja muuta tietoa ihanasta tallipihasta. Reissun ajan kotona oli minua odottanut joulukalenteri, koskaan ei ole näin hienoa tavarakalenteria minulla ollut, kiitos ystäväni, joka halusi ilahduttaa näin. Glitterkynsiviilalla varmaan saa kynnet niin joulukuntoon ku voi. 

ensimmäinen adventti

Kuvahaaste 4. päivä Joyous - iloinen / riemuisa


Joulukaktus on aina yhtä ihmeellinen kukka. Kukkii pimeimpään aikaan ja monesti ihan valtoimenaan, niistä huomaa myös valon merkityksen. Kukkia on aina enemmän sillä puolella mihin osuu joko aurinko tai keinovalo. Tähän kaunokaiseen osuu myös vähän ulkona näyttäytyneestä  harvinaisesta valoilmiöstä, auringosta!

iloa myös talventörröttäjille

selfie puojin päästä järkkärillä

3 kommenttia:

 1. Suomalainen talviaurinko on kyllä kaunis. Tosin nykyään minusta näyttävät kyllä harmaammatkin talvipäivät kauniilta. Olen ehtinyt niin täysin kyllästyä tähän täkäläiseen armottomaan auringonpaisteeseen! Täälläkin nautitaan kyllä juuri nyt pehmeämmästä talvivalosta ja vähän viileämmästä säästä. Tosin siis viileämpi on kyllä näemmä todella suhteellinen käsite, kun tänään näyttäisi lämpötila taas nousevan kuitenkin lähemmäs 40 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, tsemppiä todellakin sinne selviytymiseen kuumuudessa. Australiassa taitaa sentään olla jouluna viileämpää, vai? Talviaurinko on kieltämättä ihana "outo valoilmiö" aina kun sellainen vaan näkyy.

   Poista
  2. Australiaan kesään sinne toiselle pallonpuoliskolle olemme itse asiassa suuntaamassa, eli lämmintä tulee olemaan sielläkin, muttei kuitenkaan vissiinkään niin lämmintä kuin mitä täällä on nyt taas tälläkin viikolla ollut.

   Poista