kalabaliikkia

kalabaliikkia

torstai 12. tammikuuta 2017

No nyt sitä lunta on :)

Maanantai-iltana mietin blogissa, että noinkohan tulee tiistaina lunta ja niinhän sitä tuli! Aamulla, kun heräsin ja kurkkasin verhojen raosta, niin näky oli tämä. Palmuparat olivat ihan lumen peitossa. Lunta sateli koko päivän lisää ja lisää. Lapset ja lapsenmieliset täyttivät pihan ja kadut heti aamusta. Osa kouluista julisti lumiloman ihan aamusta ja osa laitteli lapsia pois sitten puolilta päivin. Pitihän minunkin heti aamusta laittaa talvivaatteet päälle ja ottaa kamera kainaloon ja tehdä ruokakauppareissu tähän väliin, että saisin harvinaiseksi oletettuja lumikuvia Izmiristä. Silloin tällöin kai lunta voi täälläkin tulla, mutta on todella harvinaista että se jäisi näin maahan ja että sitä olisi näin paljon. Mitä tätä nyt niin selittelemään, katsokaa kuvia :)piknikalueella tällainen tilanne

tämä metsään johtanut tie näytti kyllä ihan suomalaiselta. 

oliivipuu on saanut lumipeitteen

auttaisko sateenvarjo ;)


se silmut paljastanut viikunapuu ;)
Keskiviikkona lunta ei enää satanut, mutta aamulla sitä kyllä vielä oli reippaasti. Illalla maahan jäänyt paksu loska oli yön aikana rapsahtanut jäähän ja aamulla sen vielä tunsi ja huomasi. Täällähän ei samalla tavalla aurata pihoja ja teitä, joten loskaa jää pihoille ja teille jäätymään. Illalla näin kyllä aura-auton tuossa vähän isommalla tiellä. Sitä ihmettä piti katsella ikkunasta oikein hetken aikaa ;) Sittemmin myöhemmin lumi on sulanut jo. Kevät olisi kohta jo ihan tervetullut kyllä tänne. Aurinko, lämpimät kelit - tulkaa vaan :)

6 kommenttia:

 1. Vaihtelu virkistää izmiriäläisikäkin. Ellei kukaan sitten jäädy kuoliaaksi. hui. Pidähän itsesi lämpimänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on pärjäilty. Sama villapaita sisällä ja sitten ulkona tuulitakin alla 😂 Tekihän se lumi maisemasta erinäköisen hetkeksi.

   Poista
 2. Vau, ihan kyllä näyttää suomalaiselta. Melkein tulee koti-ikävä täällä Pekingissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntymetsä näytti yllättävän suomalaiselta lumipeitteisenä, palmut ja oliivipuun enemmän siltä että kaikki ei mennyt kuten kuuluisi. Nyt vaan sataa ja sataa ja sataa...

   Poista
 3. Oi miten ihanaa,ihanat talviset kuvat.Olispa meilläkin,olen vähän kateellinen tuosta. Tosin kyllä ihan pohjoisessa on,mutta ei sinne mennä ihan sen vuoksi, Minä en halua lämpimiä keliä lainkaan,tällä viikolla oli 3 päivää ihan liian lämmintä,ja aamulla aikaisin huomasin että oli yöllä satanut,mutta edelleenkin aika lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä etelässä lumi on tosi harvinaista. Vuorille varmaan sataa useammin, mutta että jäisi ihan tänne kaupunkiin maahan asti - se ei ole tavallista. Kuinka lämmintä siellä oikein on?

   Poista