tag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post5829667562208083833..comments2023-08-12T18:22:52.485+03:00Comments on kalaa & baliikkia & kalabaliikkia: Juustoja juustoja ja turkkilainen vierasvaraMatkaMarttahttp://www.blogger.com/profile/01723741263340115390noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-82733245542680788072017-01-27T23:48:45.157+03:002017-01-27T23:48:45.157+03:00Kysymyksesi saa minut suorastaan lyyriseksi: Kreet...Kysymyksesi saa minut suorastaan lyyriseksi: Kreeta nyt vaan on juustonrakastajan taivas, jossa Oltermanni on täysin unohtunut! Pienimmässäkin supermarketissa on pyörryttävä valikoima vähintään viidestä erilaisesta fetajuustosta kypsytettyihin voimakkaisiin juustoihin paikallista tuorejuustoa mizithraa unohtamatta. Täkäläinen gruyere eli graviera on erinomaista. Voista olen melkein vieroittunut, mutta jos tarve vaatii, niin suolattua voita saa Lidlistä. Kreikkalaiset voit maistuvat jotenkin härskiintyneiltä.<br />Terveisin SuometarAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-55118557213257529262017-01-26T11:28:50.141+03:002017-01-26T11:28:50.141+03:00En osaa sanoa mikseivät saksalaiset juustot ole ni...En osaa sanoa mikseivät saksalaiset juustot ole niin hyviä, kun eivät van ole. Olisivatko mauttomampia tj. Eikä täällä tosiaan ole yhtä kattavia valikoimia, mutta toki löytyy perus edamit, goudat, tilsiter-kermajuustoa, valkohojuustoa ja jotain sinihomejuustoakin. Saksalaiset ehkä enemmän käyttävät erilaisia tuorejuustoja ja rahka-yrttilevitteitä leivän päällä. Ja toki sitä nutellaa ja marmeladeja tai erilaisia leikkeleitä. Jonna / Lempipaikkojanihttp://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-16489412993445230842017-01-25T21:04:23.692+03:002017-01-25T21:04:23.692+03:00Yllättävää ehkä vähän, että sielläkin on hyvät juu...Yllättävää ehkä vähän, että sielläkin on hyvät juustovalikoimat, mutta hyvä niin :) Suolaista Valion voita :) Jes. Vaikka ei kyllä mitään hätää tuon oman sekoitukseni kanssakaan ole.MatkaMarttahttps://www.blogger.com/profile/01723741263340115390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-65082221244407552492017-01-25T21:02:58.717+03:002017-01-25T21:02:58.717+03:00Minäpä testaan noita ehdotuksiasi. Nyt muistinkin ...Minäpä testaan noita ehdotuksiasi. Nyt muistinkin että jotain hyvää eşki kaşar-juustoa olenkin joskus Istanbulissa syönyt. Juustokauppias vielä löytämättä. Toiveita siis on :)<br />MatkaMarttahttps://www.blogger.com/profile/01723741263340115390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-8696683866746755462017-01-24T21:00:04.895+03:002017-01-24T21:00:04.895+03:00Täällä on tosi hyvät juustovalikoimat,mutta Olterm...Täällä on tosi hyvät juustovalikoimat,mutta Oltermannia olisi kyllä kiva syödä ,etenkin ruisleivän päällä,ja ruisleipää taidankin saada muutaman päivän kuluttua. JOitakin vuosia sitten täältä löytyi jopa Oltermanniakin,venäläisten kaupoista,mutta en ostanut kun oli aika tyyristä,.Nyt sitä ei ole enään näkynyt,mutta Valion voita ja Viola-juustoa kyllä löytyy joistain kaupoista.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-57231617678901458912017-01-24T17:53:23.642+03:002017-01-24T17:53:23.642+03:00Mun makuaisti on niin muuttunut etta oltermanni tm...Mun makuaisti on niin muuttunut etta oltermanni tms. ei kauheasti maistu,ovat musta aika mauttomia? Levitteita en kayta muutenkaan leivan paalla mutta tuontijuustoja kaipaan, ovat aika kalliita taalla ja valikoimakin vahan niin ja nain. Nain muuten joku aika sitten şok marketissa suolattua voita, en osaa sanoa millaista on? Me pyydetaan kaveria aina tuomaan Hollannista juustoa tullessaan, on parempaa kuin taalta saatava tuontijuusto. Olen löytanyt kylla paikallisista juustoista omat suosikit mutta tavallisesta marketista niita ei kylla löydy, hyva juustokauppias osaa haastatella asiakasta ja löytaa sitten se oikeanlaisen. Trakyan eşki kaşar ja oikeat kypsytetyt yağli deri tulum juustot on musta tosi hyvia. Sigara börekeja mullakin on aina pakkasessa hatavarana :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/13897319965053132064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-14659629518551123502017-01-24T15:51:15.851+03:002017-01-24T15:51:15.851+03:00Enpä olisi uskonut, että Saksakin on suolattoman v...Enpä olisi uskonut, että Saksakin on suolattoman voin maa. Saako sieltä kuitenkin samaa valikoimaa juustoja kuin Suomesta? Edamia, sini- ja valkohomejuustoja useampaa laatua jne? Millä lailla eivät ole yhtä hyviä? Voi olla että Turkin ja monen muun jälkeen se olisi paratiisi kuitenkin - tai niin ainakin vielä uskon ;) Mutta eihän kunnon oltermannin+ruisleivän+voimariinin yhdistelmää mikään voita.MatkaMarttahttps://www.blogger.com/profile/01723741263340115390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3413231227465924187.post-3701224863140216282017-01-24T11:57:01.136+03:002017-01-24T11:57:01.136+03:00Oltermannin voittanutta juustoa ei kyllä ole, ei a...Oltermannin voittanutta juustoa ei kyllä ole, ei ainakan meidän lasten mielestä! suomen lomilla he voisivat elää pelkällä oltermannilla ruispalojen päällä. Ja tietysti voimariinia myös väliin ;) Täällä Saksassa tosiaan on juustoja ihan kohtuullisesti saatavilla, mutta eivät ne ole yhtä hyviä... Paljon myös myydään valmiina siivuina ja se vaikuttaa makuun myös. Silloin tällöin haemme parempia juustoja naapurimaasta hollannista. Meiltä sinne ajaa tunnissa eli ei ole kaukana! Tosin hollannin juustoissa suosimme erilaisia voimakkaampia juustoja eli ovat enemmän meidän aikuisten makuun. Täällä muuten myydään myös vain suolatonta voita, mutta voimariinia vastaavia levitteitä (suolattunakin) löytyy onneksi.Jonna / Lempipaikkojanihttp://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/noreply@blogger.com